180624
Er det en god idé at etablere en 75 hektar stor solcellepark i Vester Hæsinge? Det spørgsmål skal borgere og Lokalråd i den kommende tid drøfte.

I sidste uge (den 13. juni) holdt Faaborg Midtfyn Kommune med meget kort varsel borgermøde om en evt. solcellepark i Vester Hæsinge. Desværre havde kommunen glemt at invitere Lokalrådet før i sidste øjeblik og vi havde derfor ikke mulighed for at forberede vores deltagelse.

Lokalrådet deltog dog med et bestyrelsesmedlem og vi har efter borgermødet fået en række henvendelser fra borgere i området. Vi har derfor rettet henvendelse til kommunen med en række spørgsmål om de fremlagte planer samt efterlyst yderligere materiale herunder en fuld projektbeskrivelse, tidsplan samt detaljeret kort over det berørte område.

Endelig har vi bedt kommunen om et møde for at drøfte planerne og således vi som Lokalråd kan afgive svar. Vi har desuden bedt om at den udmeldte høringsfrist udskydes yderligere, således at vi og borgerne har reel mulighed for at afgive høringssvar.

Vi påtænker desuden at indkalde til endnu et borgermøde, da vi ikke finder det allerede afholdte borgermøde tilfredsstillende pga. den korte tidsfrist.

Vi sender yderligere information ud på nyhedsbrev, så snart der er nyt om ovenstående.
Du kan også læse mere om solcelleparker mv på vores nye FAKTA side her….

Har du spørgsmål eller bemærkninger mv til en evt solcellepark i Vester Hæsinge, er du altid til velkommen til at kontakte os på mail: webmaster@bakkelandetfyn.dk.

Venlig hilsen
Bakkelandets Lokalråd