Påsken i Kirkerne.

Skærtorsdag

Skærtorsdag den 18. april, V. Hæsinge Kirke kl. 19.00

Skærtorsdag er dagen, hvor Jesus spiser det sidste måltid sammen med sine disciple og indstifter nadveren. Efter middagen gik Jesus til Gethsemane Have for at bede, og det var her, han blev taget til fange. Forrådt af Judas. Vi fejrer nadverens indstiftelse med en Aftengudstjeneste, hvor vi holder altergang. Sidst i gudstjenesten læses teksten om Jesus i Gethsemane Have og hans tilfangetagelse, lyset dæmpes, og mens vi hører stille musik, bæres lysestager og anden opdækning på alteret væk. Vi slutter i stilhed.

Langfredag

Langfredag den 19. april, Sh. Lyndelse Kirke kl. 10.00

Langfredag er dagen, hvor Jesus dømmes skyldig. Han bliver pisket og hånet, og må selv bære korset ad Via Dolorosa, smertens vej, op til Golgatha, hvor han bliver korsfæstet. Jesus dør på korset, og
langfredagsmørket sænker sig over jorden.
Vi holder gudstjeneste med alteret ryddet. Der læses fra Jesu lidelseshistorie vekslende med fælles salmesang.

Vi fejrer nadverens indstiftelse med en aftengudstjeneste, hvor vi holder altergang. Sidst i gudstjenesten

Påskedag

Påskedag den 21. april, Sh. Lyndelse Kirke kl. 9.00 og V. Hæsinge Kirke kl. 10.00

Dagen, hvor Jesus’ grav bliver fundet tom. Stenen er væltet, og graven er tom. En engel viser sig og fortæller, at Jesus er opstået. Påskemorgen og påskedag forkynder håb, og at Guds kærlighed er større end døden. En kærlighed, der kan overvinde selv døden. Vi fejrer påske i de smukt pyntede kirker til gudstjenesterne, og her skal vi synge de flotte påskesalmer akkompagneret af orgel og blæser.

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på