Kom og vær med, når den verdenskendte restaurant Tawlet i samarbejde med Ved Strande 10 og Admiralgade 26 laver sommer madklub i X-Huset! 

Ensemblet låner i dagene op til Heartland festivalen vores køkken og forbereder en banket til festivalens gæster. Men de har også fundet tid til at lave madklub, og de glæder sig til at invitere jer ind i det libanesiske køkken, når de serverer delevenlige egnsretter i vores madklub. 

Til denne madklub, tirsdag d. 31. maj, har vi 55 pladser, og det er derfor først til mølle. Tilmeldingen er åben, og som altid er det på Madklubben | Bakkelandet Fyn (vesterhaesinge.dk). Tilmeldingen lukker fredag den 27. maj, eller når der er fuldt booket. Prisen er som altid 40 kr. for voksne og 25 kr. for børn. 

Madklubben er arrangeret i et samarbejde mellem Madklubben, Heartland Festivalen og Faaborg-Midtfyn Kommune. 

Om Tawlet og deres besøg på Heartland:

Tilbage i 2004 grundlagde entreprenør og madaktivist Kamal Mouzawak Libanons første grøntmarked ‘Souk el Tayeb’. Det blev en central platform for landets lokale landmænd til afsætning af afgrøder og råvarer og var samtidig med til at spire samtaler om madkultur og tradition på tværs af fællesskaber i en tid, hvor landet skulle samles efter mere end 15 års borgerkrig. Efter fem års succes med et ugentlig markedet, udsprang madprojektet Tawlet med formålet om at lade mad transformere menneskers liv og skæbne.

’Tawlet’ er det arabiske ord for bord, og siden 2009 har det således også været navnet på restauranten i hjertet af Beirut, hvor libanesiske kvinder bringer deres mangfoldige madkultur fra familiernes køkkener til bordet. Således vil det sommer være muligt at komme med til bords på Heartlands Banquet ved Egeskov Slot.

”Hvis mad er et sprog, kan vi ved at lytte til Tawlet og Libanon lære meget om fællesskab, kærlighed, madkultur og livsglæde, og jeg er beæret over, at vi får besøg af dem på Heartland. Jeg spiste på Tawlet i Beirut i 2010 i de første timer af Det Arabiske Forår og den over-sanselige oplevelse af de farverige, libanesiske egnsretter, smukke blomsterdekorationer, duften af rosenvand og glæden fra de stærke kvinder i køkkenet vil aldrig forlade mig,” siger programchef for food, Emil Bruun Blauert, om dagens offentliggørelse.