Foredrag i V. Hæsinge Præstegård

 

Foredrag om kunstnerparret Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes.

Tirsdag den 22. juni kl. 16.00-18.00 fortæller museumsinspektør Malene Linell Ipsen fra Johannes Larsen Museet om vor tids nok mest kendte nulevende kunstnerpar Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes.

Foredraget giver en introduktion til de to kunstneres omfattende produktion i ind- og udland med vægt på værker med mytologisk og religiøst indhold. Foredraget er samtidig tænkt som en optakt til sogneturen den 1. sept. til Turup Kirke med alterbilledet af Maja Lisa Engelhardt, som også har farvebestemt kirkens interiør, og Gamtofte Kirke med de tre glasmosaikvinduer og bronze skulpturen af Peter Brandes.

I 2004 skænkede Peter Brandes de tre glasmosaikvinduer til Gamtofte Kirke, som han har en stærk familiemæssig tilknytning til. Hans fædrene ophav, som er af jødisk afstamning, er gravsat på kirkegården. Peter Brandes er bl.a. kendt for sine kæmpekrukker, herunder Sevilla-krukken på 4,68 meter. Krukken står i dag som et væsentlig vartegn ved Clay-museet i Middelfart, som også skal besøges under sogneturen den 1. sept.
Alle er velkommen !

Menighedsrådet

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på