Det Nye X-Hus har brug for dig

DNX16A

Nu går vi igang, men vi har brug for dig
Håndværkerne er hyret og de er klar. Byggeriet af Det Nye X-Hus går dermed igang. Men vi har brug for en masse hænder, og lidt penge, til at få det hele til at blive så godt og fint, som vi har brug for.

Alle hænder kan bruges
Fra byggeriets start til det er færdigt, har vi brug for hjælp til en masse praktiske ting, fx:

  • Maling
  • Rengøring
  • Ned- og udpakning
  • Flytning
  • Og en hel del andet

Derfor håber vi, at du og mange flere har mulighed for at give en hånd med. Et par timer eller måske ti. Det bliver givet svedigt, sjovt og socialt. Alle hænder kan bruges, unge, ældre, erfarne og også dem med extra tommelfingre.

Økonomisk håndsrækning
Byggeriet støttes af fonde, kommune og andre, men vi har brug for penge til indretning af Det Nye X-Hus. Derfor beder vi nu alle beboere, foreninger og virksomheder i området om at deltage i opførslen af Huset ved at give os et lån. Lånet er på 1.000 kr eller 5.000 kr. og betales tilbage i løbet af de næste år.

Du hjælper med arbejdstimer og/eller lån ved at udfylde og indsende vores formular…

 

Hvad er Det Nye X-Hus?
Det Nye X-Hus er hele lokalområdets fælles samlingshus. Et hus der skal summe af liv hele dagen, året rundt og kan bruges af alle – derfor kalder vi det for Landbyens Dagligstue.

Det Nye X-Hus er en modernisering og ombygning af det tidligere X-Hus og skolen. I de nye bygninger får vi de bedste muligheder for at mødes, holde arrangementer, madklub, motion, foredrag, koncerter, ungdomsklub, boksning og meget mere.

Huset ligger i Vester Hæsinge, men er et naturligt mødested for beboere, foreninger og virksomheder i hele området.

Huset drives af borgerne i området på frivillig basis og faciliteterne lejes ud til alle interesserede, private, organisationer og erhverv. Det gælder også i byggeperioden, der løber fra august 2016 til foråret 2017.

Et fyrtårn til gavn og glæde for os alle
Når Det Nye X-Hus står færdigt til næste år, bliver det en markant bygning, der vil stikke op og gøre sig til. Her inviteres indenfor til samvær, fordybelse, musik, kultur og meget mere. Alt det som du og jeg nu synes, der skal puttes ind i bygningen. I dag er der allerede en masse aktiviteter på stedet. Det fortsætter, men de nye rammer giver også nye muligheder.

Muligheder som vi håber rigtig mange vil gøre brug af. Selvfølgelig ikke kun i Vester Hæsinge, men også i Sandholts Lyndelse, NY Stenderup og Gl. Stenderup – og da også gerne fra Brobyværk og andre gode steder.

Det Nye X-Hus bliver hele områdets fælles dagligstue. Det har vi brug for. Og vi er stolte og glade over at både kommunen, Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, KEN-fonden og mange flere støtter byggeriet med flere millioner. Men vi har også brug for, at så mange som mulig – i alle vores landsbyer – bakker op og støtter Det Nye X-Hus. Nu, og når huset står klart.

Brug det. Kom med dine idéer. Deltag i et af de mange arrangementer der er gennem året.
På den måde får vi et fortsat levende lokalområde, hvor det bare er rigtig fint at bo og leve.

Redaktør: Ole Worregård

Ole bor med sin familie i Sandholts Lyndelse, er redaktør på hjemmesiden samt passer "maskinrummet". I øjeblikket er han desuden bestyrelsemedlem i Bakkelandets Lokalråd, tovholder på Syrenland.dk og så brygger han efter sigende noget hæderligt håndbrygget øl i Det Blå Bryghus!

Del på