Undertegnede har i dag haft æren af at overvære ølsmagerlaugets Bockbrygning.
Allerede da jeg åbnede hoveddøren til det gamle X-Hus, ramte duften af humle, byg, malt og mæsk min næse, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg var gået rigtigt.
Den entusiastiske flok af bryggere fortalte med glæde om bryggeprocessen og lod mig forevige stemningen med kameraet. Jeg blev også tilbudt en smagsprøve, men jeg bad om at måtte have denne til gode, til øllet bliver tappet på flaske.
Til foråret mødes Vester Hæsinge og omegns ølsmagerlaug med bryggerkollegaer fra Øster Hæsinge og Horne til en blindsmagning af Bockbrygget. Vandrepokalen går til vinderen af denne smagning, så det bliver spændende at se, om vores lokale bryggere løber af med sejren denne gang.
Hvis jeg får lov, er det ikke sidste gang jeg lægger vejen forbi. Hvem ved, måske må jeg deltage aktivt i brygningen næste gang. Det siges, at der også er plads til kvinder.
Link til VHO Ølsmagerlaug
- Grainfather – den moderne brygger
- Afvejning af råvarer
- Der skal røres grundigt i ølgrøden
- Hver bryg sin humle
- Duften af humle er meget karakteristisk
- Opvarmning på gammeldags facon
- Opskrift på Sandholtbock
- Opskrift på Damsbobock
- For mange kokke?
- Teamwork er godt.
- Jo jo, man glæder sig til at smage!
- Prøveaftapning
- Temperaturen er alfa og omega
- Man er vel en moderne brygger
- De glade bryggere