NY KUNST I X-HUSET – Bjarne Gadebusch

I august og september vil væggene i X-Huset store sal være prydet af glade farver i form af malerier af Bjarne Gadebusch fra Haarby.

Bjarne fortæller her lidt om sig selv og sin baggrund:

Jeg er autodidakt billedarbejder, bosiddende på Fyn – nærmere betegnet i Haarby de sidste 12 år.

Jeg har gennem 49 ½ år som programrekvisitør og scenograf i Danmarks Radio altid beskæftiget mig med såvel farver og former. Jeg begyndte at male i det små som 16-årig, dog guidet af teatermaler Poul Thomsen og keramiker Knud Stausholm.

Da jeg efter endt soldatertid så småt vendte tilbage til billedarbejdet, gik jeg på jagt efter ny inspiration. Her opdagede jeg to russiske kunstere, Lyubov Popova og Kazimir Malivitj, som var langt forud for den gængse opfattelse af russisk kunst, så var mit hjerte tabt til såvel kubismen som abstraktionen.

Det er/blev nu min indgang til billedarbejdet, denne glæde ved farvernes muligheder og formernes samspil, fik jeg senere bekræftet ved min videre søgen.

Kunstere som Piet Mondrian, Paul Klee, El Lissitzky, uden jeg dog på nogen måde komme i nærheden af deres format, har bekræftet mig i, at farver og former skulle være min indfaldsvinkel til mine billeder.

Jeg håber, at mit billedarbejde vil give betragterne en fornemmelse af glæde og et lille sus af livets mange farver, former og muligheder, hvis man husker at gribe dem. Det er derfor mig en stor glæde, at man her i X-huset har givet mig mulighed for at kunne præsentere et så stort udvalg af mine mange timers flid og farveglæde.

Venligste hilsner
Bjarne Gadebusch

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på