Krigen i Ukraine – Hvordan kunne det gå så galt? foredrag i X-Huset.

Krigen i Ukraine – Hvordan kunne det gå så galt?
Foredrag v. lektor emeritus Erik Kulavig Torsdag den 15. februar kl. 19.30 X-Huset, Birkevej 15 B, V. Hæsinge.
Fra den kolde krigs afslutning til Ruslands angreb på Ukraine! Gorbatjov afsluttede den kolde krig og indledte omfattende reformer. Jeltsin gik videre og nedlagde kommunismen og Sovjetunionen og indførte det vestlige system i Rusland. Begge ledere ønskede at integrere Rusland i den demokratiske verden. Putin gav i begyndelsen af sin regeringsperiode, der blev indledt ved årtusindskiftet, indtryk af, at han ville fortsætte denne kurs. For eksempel lovede han og den amerikanske præsident Bush i 2002, at de ville stå sammen om at forsvare demokratiet og den frie økonomi.
Langsomt men sikkert begyndte Putin imidlertid snart at stramme tøjlerne indenrigspolitisk og anlægge en stadig mere uforsonlig tone over for Vesten. I 2014 annekterede Rusland Krim og i februar 2022 gik Kreml med militære styrker, bål og brand ind i Ukraine. Hvad formålet var, står ikke klart i skrivende stund, men det har udviklet sig til en regulær krig, hvor Vesten støtter Ukraine økonomisk, politisk og med våben. Foredraget vil belyse denne ulykkelige udvikling og diskutere forskellige svar på årsagerne. Der er gratis entré og alle er velkommen.

Menighedsrådet

Ps. inden foredraget er der madklub, hvis man ønsker det, menu og bestilling af madbillet i et nyt nyhedsbrev.

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på