Foredrag i Præstegården

Mit liv med søværnet i tre generationer.
Foredrag ved Mogens Højstrup Sørensen.
Onsdag den 17. januar kl. 14.00 – 16.00 Vester Hæsinge Præstegård.
Mogens Højstrup beskriver i foredraget sit og sin families liv og oplevelser med Det Danske Søværn igennem 3 generationer over en hundredårig periode fra 1909 til 2015. Farfaren Svend Åge var i Søværnet i 2 år, sejlede med ubåde både indenlands og udenlands. Derefter sejlede han i Handelsflåden i Middelhavet. Faren Svend Gerner kom i Søværnet i 1938. Han sejlede bl.a. med ubåde indtil 28. august 1943, hvor det danske søværn sænkede flåden. Blev interneret af tyskerne på Holmen fra den 28. august til oktober måned. Ved krigens ophør blev han genindkaldt til møde på Holmen. Han blev to gange sendt til Tyskland for at hjemsejle tyske skibe, som Danmark havde overtaget efter krigens ophør.
Særligt tyske minestrygere til rydning af miner i de danske farvande. Han har fortalt om skræmmende oplevelser fra de sønderbombede tyske byer, Hamburg og Kiel. Mogens Højstrup blev i 1976 selv ansat i Søværnet på Holmen i København som skibsinspektør. Kom og hør Mogens Højstrups historier om hans farfars og fars samt
sine egne oplevelser i Det Danske Søværn. Om nybygninger, større eftersyn og reparationer på danske og udenlandske værfter, om korvetterne Niels Juel, Olfert Fischer og Peder Tordenskjold m.m.

Foredraget og kaffe er gratis og alle er velkommen. Menighedsrådet.

Redaktør: Bent Hansen

Bent er tidligere brugsuddeler og har et stort kendskab til Vester Hæsinge og lokalområdet. Det har vi bl.a. glæde af i forbindelse med nyheder og kalender på hjemmesiden, hvor Bent specielt bidrager med nyt fra kirken, menighedsrådet og Madklubben.

Del på