Forårsfornemmelser ved Skovsøen

 

 

Endelig kom det – foråret – anemoner, krokus og påskeliljer blomstrede og mindede os alle om, at vi inden længe kan smide overtøjet, iklæde os sommertøjet og tage hul på sommerens aktiviteter.

Kan være et billede af natur og træ

Det gælder også aktiviteterne ved Skovsøen. Sheltergæsterne er ved at melde deres ankomst, gæster med madkurven kan også inden længe være at finde ved et af de mange borde vi efterhånden har fået sat op, rundt omkring på området. Skoler og børnehaver nyder området i forårs- og sommermånederne til både at lege og botanisere. Vi er derfor glade for at kunne fortælle at vi:

 

Endelig, efter et par nedlukningsår med corona igen afholder arbejdsdag ved søen. 

 Lørdag den 21. maj fra kl. 9 til ca. 14.30

 

Vi starter traditionen tro dagen med kaffe og rundstykker, spiser frokost kl. 13. og slutter af med kaffe kl. ca. 14.30….

Husk al’ forplejning er gratis til alle der vil give en hånd (eller to med) med.

 

Arbejdsopgaverne er mange! 

  • Vi skal have sat trådnet på broen ved søen, så den ikke er glat i regnvejr 
  • Luget imellem syrenerne 
  • Udjævnet de kæmpe hjulspor der er kommet ved bålhuset 
  • lagt nye perlesten i bålhuset 
  • kørt brænde fra lageret ved ”brugsen” til brændeskuret
  • repareret døren ved materialerummet og brændeskur (de har været udsat for ”hærværk”) 

 

Indimellem er der naturligvis tid til en snak og evt. byde nye arbejdsivrige borgere velkommen. Vi håber at rigtig mange vil komme denne dag, som ud over at få skovsøområdet gjort sommerklar også er en dag hvor fællesskabet kan få et boost. 

 

Endelig, kan vi også konstatere at vores skilt med opfordring til at hundeluftere fjerner deres hunds efterladenskaber på området, har virket, Ikke en H….l… har været at finde ved gyngerne. TUSIND TAK TIL ALLE JER HUNDELUFTERE.

 

Endelig har vi og lokalrådet fået afsendt en skrivelse til kommunen vedr. muligheden for at få udarbejdet en driftsaftale med kommunen, så det ikke længere påhviler os at slå græsset på området, men påhviler os i søgruppen sammen med byens borgere at sørge for den øvrige drift på området. Når svaret kommer, vil vi beskrive det mere nuanceret i et nyhedsbrev. 

 

Endelig er det også blevet tid for at få sukkerloknings kassen fyldt med rødvin, sukker og andre gode sager så div. Af ”nattens juveler” – natsommerfugle, kan finde vej til skovsøen. Mette er i fuld gang med denne proces. Måske bliver der et glas rødvin tilbage til hende!!

 

Desværre er der nogen der – igen, igen, har ødelagt åren til tømmerflåden. Der er indkøbt en ny og vi satser på at få den sat på hurtigst muligt. Og så krydser vi fingre for at brugerne af tømmerflåden vil passe bedre på åren denne gang. Vi har lov at håbe og tro på det lykkes. 

 

Desværre må vi endnu en gang berette om en yderst kedelig hændelse ved Skovsøen. Nogen har hold fest – smadret flasker – forsøgt at brække dørene til materialerum og brændeskur op. ØV ØV ØV. Vi har brugt timer på nærmest at ”støvsuge ”området for glasskår, men vi finder stadig glasskår. Heldigvis er det endnu ikke tid for bare fødder, vi håber at have fået fjernet alle skår inde sommeren byder på bare tæer i græsset.

 

OG SÅ frøs vandet og vores vandingssystem blev ødelagt. Uha da da, vandet fossede ud. Heldigvis har Poul Henning fået det fikset igen, ved hjælp at snilde og nyindkøbte materialer. Vi har derfor besluttet, fremover at lukke for vandet i perioden oktober til april.

 

FDF Spirer inviterede den 10. april alle børnefamilier til en formiddag vad Skovsøen.  

25 familier og ca. 30 børn havde meldt sig til. Der blev flittigt sejlet på tømmerflåde, botaniseret og spist dejlig bålmad. Alle naturmaterialer blev flittigt brugt alt imens der blev leget og hygget. Den 22. maj, dagen efter vores arbejdsdag gentages succesen, så holde øje med invitationen i nyhedsbrevet fra lokalrådet. Tak til FDF spirer og lokalrådet for et godt initiativ.  

Kan være et billede af 5 personer, folk, der står, fodtøj og udendørs

Hvis I har gode ideer eller ønsker til nye tiltag ved Skovsøen, må I endelig sige til, vi er meget modtagelige for nye input. Det kan være alt fra legeredskaber til beplantning, så kom med ideerne og selvfølgelig også, at være en aktiv part når de skal realiseres.  

 

Endelig vil vi slutte med at ønske alle et dejligt forår og en god sommer OG Så håber vi at vi ses til en hyggelig arbejdsdag den 21. maj. Af hensyn til hvor meget mad vi skal indkøbe, vil vi rigtig gerne have jeres tilmelding, men det er også ok bare at dukke op. Send gerne din tilmelding på en sms 

til Rita på tlf. nr. 6169 7015 

Kan være et billede af 8 personer, folk, der står og udendørs

Mange forårshilsner fra Skovsøfolket

 

 

 

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på