Tro og Toner i V. Hæsinge Kirke

17nov17:1518:00Tro og Toner i V. Hæsinge Kirke17:15 - 18:00(GMT+00:00) Event Type Kultur

Om denne begivenhed

Tro og Toner med klezmermusik
Torsdag den 17. november kl. 17.18
Vester Hæsinge Kirke
Klarinettisten Jens Schou, som tidligere har været soloklarinettist i Odense Symfoniorkester og docent ved Det Fynske Musikkonservatorium, stoppede i 2009 med sit klassiske koncert- og uddannelsesvirke for at hellige sig klezmermusikken. Sammen med organist og korleder ved Ollerup og Kirkeby kirker Jakob Hedegaard Andersen, som er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium, vil Jens Schou føre os ind i klezmermusikkens univers, der spænder vidt.
Det er det jødiske folks musik, og den stammer overvejende fra
østeuropæiske lande, klezmerbands bestod overvejende af jøder,
men der kunne også være sigøjnere med. Typisk for klezmermusikken
er, at den altid opsuger værtslandets musik i sig.
Musikken var inspireret af populære melodier, dansemelodier, men den optog også enkle og ordløse melodier hentet fra den jødiske liturgi. Det er ikke afgørende hvilken sang, der spilles, men kun hvordan den spilles. Musiker og instrument er eet, instrumentet er stemmen, der udtrykker tanker, følelser og billeder.
Nogen har sagt, at klezmermusikerens instrument er en højtaler for den ”indre” stemme, der synger i enhvers sjæl. Kom selv og lad dig gribe af musikken!
Der er mulighed for at fortsætte i Madklubben i X-Huset, blot man har købt billet på www.vesterhaesinge.dk/bestil-madbillet eller i LokalBrugsen tirsdag den 15. nov. inden kl.19.00.

Mere

Tidspunkt

17. November 2016 17:15 - 18:00(GMT+00:00)

Vester Hæsinge Kirke

Get Directions