Frugtavler Jens Jørgen Thagaard Hansen fra Ejlsøgård er en af de sidste solbæravlere på Sydfyn – så tag familien
med på en solbær/ribstur til det Sydfynske.
Lørdag d. 30 juli og søndag d. 31. juli – Kl. 10.00 – 17.00
er det muligt at komme på landet i naturskønne omgivelser med sø, skov og plantager.
Tag hele familien og madkurven med. Cafe Ejlsø er åben, hvor der sælges kaffe, kage og is.
Tag en spand med og få fyldt spanden med skønne solbær/ribs på 10 sek. eller pluk selv.
Der vil yderligere være en lille udstilling om Ejlsø, som var en fæstegård under Sandholt slot. Senere blev gården Ny Ejlsø og et teglværk bygget til.
Fakta om solbær
Solbær er ét af de bær, der har det højeste indhold af C-vitamin og antioxidanter.
At spise solbær modvirker blodpropper og åreforkalkning.
Dvs. solbær forebygger hjerte- karsygdomme. Der er desuden forsøg, der tyder på, at aktivstofferne i solbær kan styrke immunforsvaret og bekæmper infektioner.
Derfor er der mange grunde til at spise solbær.
Solbær/ribs kan anvendes til marmelade, syltetøj, gele, kompot, sauce, sorbet og som ingrediens i kager, desserter og salater. Samt i følgende drikkevarer: saft, likør, snaps, te. vodka, cider og i øl.
Så mød op med hele familien/naboer/venner på Ejlsøgaard,
Jordløsevej 21, 5672 Broby i Vester Hæsinge