Kirkemaleri af Dan Hansen i Vester Hæsinge Kirke

Tirsdag d. 11. april kl. 16.30 i Vester Hæsinge Kirke.

Der var glæde i menighedsrådet, da den lokale kunstner Dan Hansen sagde ja til at udsmykke V. Hæsinge Kirke. Han har malet to næsten identiske kirkemalerier, som hænger overfor hinanden i skibets bageste hvælving og følger buerne til tops.
Kirkemalerierne viser Skabelsen og Livstræet, Lyset og alle vi skabninger. På samme tid både udsmykning og maleri og samtidig fyldt med symbolik.

Kunstner Dan Hansen udtaler: ”I en tid, hvor krig, terror og død verden over påvirker os næsten dagligt, var det naturligt for mig, at livet symboliseret med Livets Træ, måtte være det centrale i min udsmykning.
Da det er 500 år siden, Luther kæmpede for det almindelige menneskes ret til selv at tolke Bibelen, håber jeg, at jeg med maleriets rummelighed giver plads til andres livssyn.”

Øverst i de fire hjørner ser man symbolerne for de fire evangelister, disse symboler er også på altertavlen, ligeledes ses Livets Træ på alterbordets fortæppe. Således knytter malerierne til ved kirkens øvrige udsmykning, men samtidig udtrykker kirkemalerierne noget helt nyt i kirken med deres sprudlende farver og finurlige figurer.

Vi er meget taknemmelige for gaven og håber, at kunstværkerne bliver til glæde for kirkegængerne.

Kom og vær med til fernisering på kunstværket. Menighedsrådet.