TOUR DE VESTER HÆSINGE 2019 – En solskinshistorie

Dette års Tour foregik i strålende solskin, så det blev en varm dag.

Folk mødte ind fra morgenstunden til den fælles morgenmad. Derefter gik nogle videre til petanquekamp på banerne ved siden af.

Foto: Leif Henningsen

Man kunne også besøge Lokalhistorisk Arkiv eller Mænds Mødested, som holdt åbent hus.

Andre tog en tur på spinningcyklerne på den store trappe foran X-huset. Tak til Broby Idrætsforening for lån af cykler og dygtige trænere.

Foto: Leif Henningsen

På pladsen gik Kaptajngården i gang med at lave en stor forhindringsbane, som kunne udfordre børnenes koordination og balanceevne, derudover kunne børnene springe rundt i hoppeborgen. Tak til Kaptajngården for den aktive medvirken i dette års arrangement. Så bliver de mindste årgange også repræsenteret på dagen.

Foto: Leif Henningsen

Årets tombola var en kæmpe succes, og alle lodder blev solgt. Der var mange fine gevinster, som vi er meget taknemmelig over, at sponsorer i Broby, Faaborg, Haarby og Ringe har givet til vores Tour.

Foto: Helle Thygesen

Vores sundhedstelt havde åbent hele dagen, og det er indtrykket, at flere fik behandlinger og/eller købe produkter, og måske fik de enkelte stande også lavet aftaler til senere.

Klokken 11.00 startede cykelløbet, som blev en varm omgang. Alle ydede deres bedste, men Klaus Møller var med 39,2 km/time dog nogle længder foran de næste. Herfra skal lyde en tak til alle deltagere, som aldersmæssigt gik fra 3 år til folk over 60.

På grund af cyklisternes ihærdige indsamling af sponsorater kom der lidt over 41.000 kroner ind. Hele arrangement ender med at give godt 50.000 kroner. Så formålet med at skaffe økonomi til fortsat understøttelse af mangfoldige aktiviteter i X-Huset til glæde for lokalområdet samt andre brugere af huset må siges at være lykkedes.

Efter løbet blev der budt på grillgris, som var doneret af en lokal landmand samt tilberedt og serveret af den lokale slagter – hertil udsøgte salater, så ingen behøvede at gå sultne hjem. I øvrigt sørgede X-Hus caféen for drikkevarer og lækkerier, så ingen behøvede at dehydrere.

Efter frokost var der præmieoverrækkelse til cyklisterne samt nøglekonkurrence, hvor årets heldige vinder af en cykel var Frode M Nielsen.

Dagen blev afsluttet med en omgang rafling samt kagebord, hvor tre lokale ”bagerinder” fristede ganen med spændende bagværk.

Alt i alt en god og hyggelig dag, hvor vi var tilsmilede af vejrguderne.

Til sidst skal lyde en stor tak til alle sponsorer, som giver os mulighed for det videre arbejde i lokalsamfundet. Derudover skal alle de frivillige også have en hånd. Det er den indsats, der gør det muligt at lave sådant et arrangement, og også have mod på at se frem til næste år.

Mange tak fra Tour-udvalget

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på