NY KUNST I X-HUSET

Fra torsdag den 2. maj kan der igen opleves ny kunst på væggene i X-Husets store sal.

Tove Eriksen vil udstille i maj og juni, så der er god grund til at lægge vejen forbi og nyde hendes fine billeder.

Tove fortæller her lidt om sig selv:

Mit navn er Tove Eriksen. Egentlig er jeg uddannet sygeplejerske, men  jeg har også arbejdet med alternativ behandling og som pædagogmedhjælper

At male var slet ikke noget, der lå til min familie, og i min barndom var det  hårdt arbejde, der blev lagt væk på! Det var først, da jeg arbejdede på barselsgangen på Svendborg Sygehus, og vi søgte både malerier og penge til at købe malerier for, at en stemme inden i mig sagde: “Hvorfor maler du ikke selv nogen?” Så gik jeg i gang og malede en serie, som omhandlede fra befrugtning til fødsel!

Da jeg i 2007 gik ned med stress, var det i maleriet jeg fandt ro og afstresning og afslapning.

De første billeder, jeg har malet, er meget  farverige og store og som regel i olie eller akryl. Men for nogle år siden blev jeg inspireret til at male små naturbilleder, og de er malet med pastelkridt. Her på udstillingen er der eksempler på begge dele.

Når jeg maler, oplever jeg fred og ro og selvforglemmelse, og der kan sommetider gå timer, og bagefter vågner jeg ligesom op og tænker, hvor har jeg været! Det kan på det varmeste anbefales!

Vi takke Ulla Kristensen-Kølster for lån af hendes skønne malerier i marts og april 🙂

Redaktør: Dina Hedegaard

Dina er formand for Bakkelandets Lokalråd. Og godt nok stammer hun fra Faldsled, men har alligevel valgt Vester Hæsinge med hjerte og sjæl.

Del på